RSS
 

8) Soal Jawab Ads4bucks

S: Apakah Ads4bucks?

J: Ads4bucks adalah sebuah portal yang menyediakan perkhidmatan pengiklanan yang menggunakan konsep ‘words-of-mouth’.

S: Apakah objektif Ads4bucks?

J: Objektif utama Ads4bucks adalah untuk membina sebuah portal pengiklanan yang popular dan mewujudkan komuniti usahawan yang mempunyai ilmu untuk mengembangkan perniagaan masing-masing menggunakan medium internet sebagai salah satu cara pemasaran.

S: Apakah kelebihan yang dapat dinikmati oleh agen-agen Ads4bucks ?

J: Setiap agen Ads4bucks akan dapat mengiklankan perniagaan atau perkhidmatan mereka di portal pengiklanan utama kami. Dengan cara ini, agen-agen akan dapat meningkatkan potensi jualan perniagaan mereka.

Ads4bucks juga ada menyediakan sistem sms blaster yang dapat digunakan oleh agen untuk membuat kempen pemasaran yang lebih efektif. Kos yang amat minima berbanding penyedia perkhidmatan lain menyebabkan Ads4bucks menjadi pilihan ramai.

Digital library Ads4bucks pula menyediakan tools yang dapat meningkatkan pengetahuan agen-agen. Ads4bucks juga menyediakan perkhidmatan blog untuk kemudahan agen.

Agen-agen Ads4bucks juga akan mendapat bio-energy card yang telah disuntik dengan elemen FIR untuk membantu meningkat tahap kesihatan. Fungsi dan kelebihan kad ini dapat dibaca di pautan ini http://info.ads4bucks.com/v3/about_products.php

S: Mengapa Ads4bucks membayar komisen kepada agen yang mengenalkan portal ini kepada rakan-rakan mereka?

J: Tujuan utama Ads4bucks adalah untuk menjadikan portal ini popular. Di dalam setiap perniagaan samada offline atau online business, kita memerlukan pelbagai kos untuk mengembangkan perniagaan tersebut. Salah satunya adalah kos pemasaran dan pengiklanan di mana tujuan utamanya adalah untuk mengenalkan perniagaan tersebut. Di Ads4bucks, pihak kami dapat menjimatkan kos-kos ini kerana Ads4bucks menggunakan konsep pemasaran words-of-mouth. Jadi, kos yang sepatutnya dibayar ke agensi pengiklanan, akhbar, televisyen dan lain-lain, digunakan untuk membayar komisen kepada agen.

S: Berapakah had umur minima untuk menjadi agen Ads4bucks?

J: Untuk menjadi agen Ads4bucks, anda mestilah berumur 18 tahun ke atas.

S: Adakah perniagaan Ads4bucks berdaftar secara sah di malaysia?

J: Ads4bucks adalah sebuah program portal pengiklanan yang dikendalikan oleh syarikat Ads4bucks Network Sdn. Bhd. Dan Ads4bucks telah pun mendaftarkan perniagaan dengan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) dengan nombor pendaftaran 863787-X serta mendapat lesen dari Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) dan kelulusan dari KPDNKK untuk beroperasi.

S: Saya berminat menyertai Ads4bucks, bagaimana cara untuk menyertai komuniti ini?

J: Anda memerlukan referal untuk menyertai Ads4bucks. Sekiranya tiada orang yang mengenalkan anda kepada Ads4bucks, anda boleh menghubungi saya di talian 013-9199684.

S: Saya terlupa password login saya, bagaimana untuk mendapatkan password saya semula ?

J: Anda boleh click pada link “forgot password” dan sila ikuti arahan yang terdapat di page tersebut.

S: Bagaimana untuk membuat pemindahan point ke agen lain?

J: Anda perlu click pada menu e-wallet dan click pada e-wallet transfer. Sebelum anda dapat menggunakan fungsi ini, sila pastikan anda telah menukar fund transfer password.

S: Bagaimana untuk menukar fund transfer password?

J: Menu ini terdapat di bahagian bawah laman utama back-office anda. Sila gunakan link change fund transfer password dan ikuti arahan yang terdapat di laman tersebut.

S: Bagaimana untuk menukar nombor telefon atau email address di profail saya?

J: Pihak Ads4bucks tidak membenarkan penukaran nombor telefon dan alamat email atas tujuan keselamatan akaun tersebut. Namun, anda boleh request untuk penukaran ini. Sila email ke admin@Ads4bucks.com untuk tujuan tersebut.

S: Bilakah saya boleh membuat pengeluaran komisyen ke bank?

J: Anda boleh membuat withdrawal ke bank pada bila-bila masa. Cut-off time ialah pada jam 12pm setiap hari jumaat. Clearance ke akaun bank anda adalah dalam masa 7 hari bekerja daripada cut-off time.

S: Bank apa yang boleh digunakan untuk tujuan pembayaran komisen?

J: Anda boleh menggunakan apa-apa bank untuk tujuan pengeluaran komisen. Namun, anda perlu pastikan maklumat yang diisi di profile anda adalah tepat. Ads4bucks berhak melewatkan pembayaran ke bank kepada agen yang tidak mengisi maklumat yang tepat kerana tanpa maklumat yang tepat, pihak bank akan menolak transaksi pembayaran tersebut.

S: Adakah saya akan menerima sms apabila wang komisen saya telah dimasukkan ke bank?

J: Ya.

S: Bagaimanakah caranya saya ingin menggunakan perkhidmatan sms blaster dan berapakah caj yang akan dikenakan kepada saya.

J: Anda perlu log in ke member area dan klik pada menu sms dan anda boleh membuat sebarang urusan berkaitan sms di situ. Caj yang akan dikenakan kepada anda adalah usd$0.07/sms.

S: Bagaimana untuk membeli kredit sms dan dimana saya boleh mendapatkan kredit tersebut?

J: Anda boleh menggunakan e-point dari e-wallet anda untuk membeli kredit sms tersebut. Sekiranya e-wallet anda tidak mempunyai baki, anda boleh samada mendapatkan point e-wallet tersebut dari agen-agen yang lain atau mendapatkannya dari wakil R-Point.

S: Adakah terdapat apa-apa caj untuk pengeluaran komisyen ke bank?

J: Pihak Ads4bucks tidak mengenakan apa-apa caj. Namun, oleh kerana pihak kami menggunakan desktop banking dan payment dapat dibuat ke mana-mana bank tanpa had, maka pihak bank mengenakan caj sebanyak rm2 untuk setiap transaksi.

S: Saya mempunyai rakan di luar negara yang berminat untuk menyertai komuniti ini. Adakah dibolehkan dan bagaimanakah caranya untuk saya mendaftarkan agen tersebut?

J: Sekiranya terdapat permintaan dari rakan-rakan di luar negara untuk menyertai komuniti kami, agen-agen boleh memperkenalkan atau membuat pendaftaran melalui referral link yang terdapat di dalam member area.

S: Berapakah modal untuk menyertai komuniti Ads4bucks ini?

J: Buat masa ini, modal penyertaan ke komuniti Ads4bucks adalah RM210 untuk pakej Gold Bucks dan RM420 untuk pakej Platinum Bucks.

S: Apakah perbezaan antara pakej Gold Bucks & Platinum Bucks?

J: Sila rujuk pada laman web ini http://info.ads4bucks.com/v3/about_packages.php untuk melihat perbezaan antara ketiga-tiga pakej tersebut.

S: Adakah pengiraan bonus/komisyen dilakukan secara realtime?

J: Ya, sistem Ads4bucks melakukan semua kiraan bonus/komisyen secara realtime.

S: Saya pernah menyertai program lain yang seakan-akan sama, tetapi pihak syarikat tidak membayar bonus kepada agen dengan alasan berlaku overpaid. Adakah marketing plan Ads4bucks overpaid?

J: Ads4bucks amat memahami dunia networking. Oleh itu, apabila pihak Ads4bucks mencipta suatu konsep perniagaan yang mempunyai pelan pemasaran, kami telah melakukan simulasi pendaftaran secara automatik di mana program komputer akan mendaftar satu akaun dalam selang masa 3-5 saat untuk forecast adakah pelan pemasaran mampu bertahan untuk suatu jangka masa yang lama. Berdasarkan simulasi ini, Ads4bucks amat berkeyakinan penuh bahawa pelan pemasaran ini tidak mempunyai sebarang masalah overpaid seperti syarikat yang anda sertai sebelum ini.

Comments are closed.

 

Bad Behavior has blocked 21 access attempts in the last 7 days.